Biografie

Van Nashville naar De Kerkstraat

Hannah Mae (Emmen, 1998) brak eind 2019 door met haar debuutsingle ‘Back To You’. Mede dankzij het gebruik in een PLUS-commercial werd de single een enorme radiohit, waarmee Hannah veelvuldig te zien en horen was op radio en tv. Daarna ging het snel. Veel optredens, schrijfsessies in Nashville en Hannah werkte aan haar debuut. Zoals bij zovelen gooide die ene pandemie ook hier roet in het eten.

Tegen het einde van de laatste lockdown raakte Hannah een beetje de draad kwijt. Ze besloot zich te gaan concentreren op het schrijven van songs. En dan vooral songs voor anderen. Het vuur in Hannah wakkerde aan en de hervonden energie bracht nog veel meer in beweging. Of kruipt het bloed gewoon waar het niet gaan kan?

Hannah Mae schreef haar nieuwe single De Kerkstraat eigenlijk voor een andere artiest. Tot er iets begon te kriebelen. ‘Wacht even, niet zo snel, deze wil ik voor mezelf houden!’ Zo gezegd, zo gedaan.
Soms vind je jezelf opnieuw uit zonder het in de gaten te hebben. Kom je via een omweg bij jezelf, via Nashville naar De Kerkstraat bijvoorbeeld. Hannah Mae is terug met een fris nieuw geluid, in het Nederlands en met een single die na één keer luisteren al niet meer uit je kop te krijgen is.

Hannah Mae is getekend op Spark Records, het label van Ilse DeLange.