Zangeres Hannah Mae genomineerd voor Edison

Zangeres Hannah Mae uit Weerdinge, bekend van hits als Wat wil je van mij en Back To You, is genomineerd voor een Edison voor 'Beste Nieuwkomer'. "De dag begon als een blêh-dag, maar ik voel me nu wel een stuk beter", zegt ze hoorbaar uitzinnig.

De Drentse zangeres is genomineerd voor het succes van haar hitsingle Wat wil je van mij waarmee ze vorig jaar samen met de Belgische zanger Metejoor de hitlijsten bestormde. "Ook vond de organisatie dat ik me het afgelopen jaar heb ontwikkeld als Nederlandstalige popartiest. Dat is super tof om te horen."

NPO Radio 2

Rond de klok van half 1 werd Hannah Mae gebeld door Annemieke Schollaardt van NPO Radio 2, en werd ze verrast met het nieuws van haar nominatie. "Ik wist dat ik gebeld zou worden", zegt ze, "maar ik was ervan overtuigd dat het om mijn nieuwe single Waterdicht zou gaan. Dat was dus niet zo. Mijn omgeving wist al drie weken van de nominatie en ik begrijp nog steeds niet hoe ze het stil hebben kunnen houden."

Een feestje volgt later, "ik ben wat ziekjes, ik voel me fysiek niet top, mentaal nu een stuk beter. Vanavond ga ik het met mijn ouders aan de keukentafel vieren tijdens het avondeten", aldus zangeres.

De Edison popprijs wordt op 5 maart uitgereikt. Concurrenten van Hannah Mae zijn het Zandvoortse duo Siggy & D1ns en zangeres Roxy Dekker.

Meld je aan voor mijn Nieuwsbrief

Mis nooit meer een beat! Schrijf je in voor exclusieve updates, persoonlijke verhalen, en een uniek kijkje achter de schermen.

Thank you! Your subscription has been received!
Oops! Something went wrong. Please try again.